6 Aralık 2007 Perşembe

soya sosu eşliğinde çin böreği

MALZEMELER:
1 kilo yufka
4 adet havuç
1 kilo beyaz lahana
2 adet kuru soğan
10 gram beyaz biber (tane)
300 gram dana kıyma (yağsız)
1 çay bardağı zeytinyağı
yeterince tuz (soya sosunun tuzu da hesaba katılarak az miktarda eklenir)

Börekleri kızartmak için:
3 su bardağı sıvı yağ

Servis için:
1 su bardağı soya sosu

YAPILIŞI:

Kıyma, bir tavada biraz zeytinyağı ile kavrulur. Kalan zeytinyağı kavrulmuş kıymaya eklenir. İnce kıyılmış beyaz lahana, soğan ve havuç eklenir. Bir müddet daha sotelenir. Sebzeler iyice pembeleşip yumuşayamaya başlayınca; beyaz toz biber dövülüp eklenir. Soya sosu da eklenip ateşten alınır. Delikli bir süzgeçte,-varsa- saldığı suyu süzdürülür.
Yufkalar, kat kat üst üste tezgâha yayılır. Yufkalar ortadan ikiye bölünür. Kesilen yarım yufkalar da, diğerlerinin üzerine örtülür. Sigara böreği formatında üçgen parçalara bölünen yufkalara, soğutulmuş iç harç döşenir. Yufkalar paçanga böreği formatında (biraz gevşekçe) sarılır.
Börekler, kızdırılmış ayçiçeği yağında, arkalı önlü kızartıldıktan sonra; fazla yağı kâğıt havlu veya peçete ile alınır. Börekler servis tabağına alınarak, soya sosu veya acılı çin sosu ile birlikte, sıcak olarak servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)