6 Aralık 2007 Perşembe

kremalı defneli domates çorbası


MALZEMELER:

6 adet domates,
1 kuru soğan (orta boy),
5-6 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı un,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
1 çay kaşığı şeker,
2 yemek kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı biber salçası (arzuya göre),
4 yemek kaşığı zeytinyağı ,
3 adet defne yaprağı,
4-5 dilim bayat ekmek,
2 litre su veya tavuk suyu,
tuz,
köri,

üzerine:
kruton, çiğ krema ya da kaşar rendesi

YAPILIŞI:

İnce kıyılmış soğanlar ve sarımsak, zeytinyağında kavrulur. Soyulup gelişigüzel doğranmış domatesler eklenerek kavurmaya devam edilir. Sırası ile, un ve salça ilâvesi ile biraz daha çevrilir. Tavuk suyu veya normal su, yavaş yavaş katılarak çorbaya yedirilir. Karıştırarak pişmeye bırakılır. Tuz ve (köri vb.) baharat ile isteğe göre tatlandırılır. Defne yaprağı da çorbaya eklenir. Çorba, yaklaşık 20-30 dakika, hafif ateşte pişirilir. Defne yaprağı çorbanın içinden çıkarıldıktan sonra, çorba süzgeçten geçirilir. Servis kâselerine alınan çorba, arzuya göre kruton, kaşar rendesi veya çiğ krema ilâvesi ile, sıcak olarak servise sunulur. (Kruton, bayat ekmekler küp küp doğranıp fırında kızartılarak da hazırlanabilir. )

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)