5 Aralık 2007 Çarşamba

kremalı portakallı tart

MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
125 gr margarin (oda ısısında)
1 adet yumurta
8 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi ( ya da limon kabuğu rendesi )
1 portakal suyu ( ya da 2 limonun suyu)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

KREMASI İÇİN:
½ litre süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet portakal

ÜZERİNİN SOSU İÇİN:
1 su bardağı portakal suyu (veya 2 limonun suyu)
1 portakal kabuğu rendesi (ya da 1 limon kabuğu rendesi)
1 yemek kaşığı mısır nişastası
(VEYA:) (SOS YERİNE JÖLE:)
1 paket tart jölesi (portakallı veya limonlu)

Ayrıca:
2 portakal (dilimler halinde kesilmiş)

YAPILIŞI:
Hamur malzemesi ile kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğrulur. Tart kalıbı hafifçe yağlanır. Yarım saat dinlendirilen hamur, tart kalıbı büyüklüğünde açılıp yayılır. Üzerine çatalla delikler açılıp kabarmamasını önlemek için ayrıca folyo da örtülür. Folyo üzerine 1 avuç kuru bakliyat serpilir. Tart, 150-160 derecede, orta ısıdaki fırında yaklaşık 20 dakika pişirilip soğutulur. Folyosuz olarak 5 dakika daha, (tartın üzeri de hafif pembeleşene kadar) fırında pişirmeye devam edilir. Kreması için gerekli malzemeler tencereye alınarak, hafif ateşte ve devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınan kremaya tereyağı eklenir ve karıştırılır. Hafif ılınınca (krema soğuyana kadar) mixer ile iyice çırpılır. Krema, soğuyan tartın üzerine düzgünce yayılır. Portakal dilimleri de tartın üzerine dizilir. Küçük bir tencerede tartın sosu hazırlanır. Bunun için; portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve buğday nişastası kaynatılır. Ilındıktan sonra tartın üzerine gezdirilir. Soğuk olarak servis edilir. Arzuya göre, üzeri için sos yerine, (paketin üzerindeki tarife göre hazırlanmış) tart jölesi de hazırlanıp dökülebilir.Limonlu versiyonu da, portakallı tart kadar nefis oluyor..

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)