6 Aralık 2007 Perşembe

palamut güveç

MALZEMELER:
4 palamut
4 soğan
3 patates
3 patlıcan
3 renkli biber (California biberi)
7-8 diş sarımsak
4 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
renkli biber (renkli tane karabiber)
200 gr kültür mantarı
kekik
tuz
karabiber
defne yağrağı
½ demet maydanoz
1 limon
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
çok az su

YAPILIŞI:
Balığın eti derisinden ayrılıp fileto şeklinde hazırlanır. Filetolar 1,5-2 cm kalınlığında olmalıdır. Patlıcanlar halka halka doğranıp tuzlu suda bekletilir. Acısı çıkarıldıktan sonra yıkanıp süzülür. Natur patates, renkli biber, sivri biber de halka şeklinde ya da jülyen doğranır. Domates de soyulup halka ya da küp küp doğranır. Sarımsak ezilir. Tüm malzeme bir araya getirilerek karıştırılır. Mantarlar dilimlenir. Tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, salça, irice dövülmüş renkli biberler ve defneyaprağı da eklenerek iyice harmanlanır. Balıklar eklenip iyice altüst edilir.Malzeme büyük güveç kabına veya porsiyonluk güveçlere boşaltılır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir ve dibinin tutmaması için çok az su eklenerek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına verilir. Güveç, suyu çok az kalana kadar ve kendi yağına kalana kadar fırınlanır. İsteğe göre folyo ile örtülerek fırınlanıp süre sonunda folyonun üzeri açılıp biraz kızarması sağlanır. (Güveçte fırına sürülebileceği gibi ocak üstünde de pişirilebilir ya da direkt fırın tepsisinde de fırına verilebilir.) Arzuya göre süslenip sıcak olarak servis edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)