6 Aralık 2007 Perşembe

şakşuka

(ANTALYA MUTFAĞI’NDAN)

MALZEMELER:
2 patlıcan (orta boy)
2 patates (orta boy)
1 kabak (arzuya göre)
3-4 sivri biber
1 su bardağı zeytinyağı
7-8 diş sarımsak
4-5 domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
½ demet maydanoz

YAPILIŞI:

Patlıcanlar alacalı olarak soyulup halka halka doğranır. Patates de soyulduktan sonra aynı şekilde (halka halka) doğranır. (Sebzeler arzuya göre, küp küp de doğranabilir.) Biberler de iri olarak doğranır. Sebzelerin tümü yıkanıp kurutulur. Kızgın yağda kızartılır.
Sosu için; ayrı bir tavada biraz yağ kızdırılır. Tuzla ezilmiş sarımsaklar ve soyulup doğranmış domatesler de eklenip birkaç dakika alt üst edilerek pişirilir. Kaynamakta olan sosa, kızarmış sebzeler de katılır. 1-2 taşım kaynatılır. Servis tabağına döşenip isteğe göre maydanoz vb. ile süslenir. Servis edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)