3 Aralık 2007 Pazartesi

muskatlı hardallı karnabahar çorbası-kruton ile


MALZEMELER:

1 karnabahar (orta boy)
2 soğan (orta boy)
50 gr margarin
4 su bardağı su veya tavuk suyu
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat
1 çay kaşığı toz hardal
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeterince tuz
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
çorbanın üzerine :
Kruton (küp küp doğranmış ve kızartılmış ekmek)

YAPILIŞI:

Karnabahar çiçeklerine ayrılır. Küçük küçük kıyılır. İnce kıyılmış soğanlar, pembeleşene kadar yağda kavrulur. Un eklenerek biraz daha kavurmaya devam edilir. Tavuksuyu kontrollü olarak (azar azar ve karıştırarak) eklenir. Çorba kaynamaya bırakılır. Karnabaharlar iyice yumuşayınca çorba blenderdan geçirilir. Pürüzsüz ve homojen hale gelen çorbaya süt eklenir ve toz hardal, muskat rendesi ve tuz, arzuya göre beyazbiber ya da karabiber ile tatlandırılır. Bir taşım daha kaynatılan çorba, servis kâselerine alınır. Toz biber serpilir. Servis esnasında üzerine kruton serperek, sıcak olarak ikram edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)