3 Aralık 2007 Pazartesi

ceviz soslu tulum peynirli piruhi










(OSMANLI SARAY MUTFAĞI'NDAN)

MALZEMELER:

Hamuru için:
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı un
2 yumurta
1 çay kaşığı limon suyu
tuz
aldığı kadar soğuk su

iç harcı için:
2 su bardağı tulum peyniri rendesi
1 soğan (orta boy)
karabiber
pulbiber
bir kaç dal maydanoz

üzerine:
1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
Tulum peyniri ufalanır. Maydanoz ince bir şekilde kıyılır. Soğan çok ince kıyılır. Tüm malzeme karıştırılıp iç harç hazırlanır.
Unun ortası açılır. Limon suyu, yumurta, tuz, sıvıyağ ve 1 kahve fincanı su eklenerek kulak memesi yumuşaklığından daha katıca bir hamur yoğrulur. 20 dakika dinlendirilen hamur 2 eşit bezeye bölünür. Yufka şeklinde ince açılan bezelerden, (küçük kareler halinde kesilebilecek tarzda) fındık büyüklüğünde iç harç, aralıklı olarak konulur. Boş kısımlarına yumurta akı sürülür. İkinci bir yufka, harcın üzerine örtülür. Kare şeklinde bıçakla kesilir. (Arzuya göre; yufkalar ilk baştan, tek tek kare şeklinde kesilip, iç harç konduktan sonra, minik muska böreği şeklinde de kapatılabilir.)
1-1,5 litre suya 1 yemek kaşığı tuz ve 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya hamurlar atılarak 10-15 dakika, yumuşayana kadar pişirilir. Süzülerek servis tabağına alınır.
Ceviz içi, tereyağında kavrularak, piruhinin üzerine serpiştirilir. Sıcak olarak servis edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)