2 Aralık 2007 Pazar

kremalı mantar çorbası

MALZEMELER:

500 gr kültür mantarı
1 büyük soğan
3-4 diş sarımsak
1 kutu çiğ krema (200 ml)
biraz muskat rendesi
½ çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Arzuya göre biraz beyazbiber (veya karabiber) (dövülmüş)
5 -6 su bardağı su


YAPILIŞI:

Mantarlar ince kıyılır. Sarımsak ve soğanlar da aynı şekilde ince ince kıyılır. Sıvı yağda soğanlar ve ezilmiş sarımsaklar, hafifçe pembeleşene kadar kavrulur. Kıyılmış mantarlar eklenerek 4-5 dakika sotelenir. Krema ilâve edilir. Tuz ve beyaz biber ya da karabiber ile tatlandırılır.Yeteri miktarda su, kontrollü olarak eklenerek, çorbanın kıvamı ayarlanır.Arada bir karıştırarak, 15-20 dakika pişmeye bırakılır. Çorba malzemesi yumuşayınca, rondodan geçirilir. Ğzerine arzuya göre biraz sote mantar serpilir. Bir taşım daha kaynatılıp sıcak olarak servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)