MALZEMELER:
1 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı tane mısır
1-2 kırmızı biber
1 soğan
tuz
3-4 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı tavuk suyu veya normal su
karabiber
YAPILIŞI:
Pirinç, bir iki saat önceden tuzlu (sıcağa yakın) ılık suda bekletilir. Yıkanıp süzülür. Tereyağı eritilir. İnce kıyılmış soğanlar tereyağında pembeleşene kadar kavrulur. Kırmızı biber jülyen (verev) doğranıp eklenir. Bir müddet daha beraber kavrulur. Pirinçler de eklenip 5-10 dakika hafif ateşte kavrulur. Tuz ve ölçülü kaynar tavuk suyu veya sade su katılır. Karıştırılır. Pilav, 1 -2 dakika çok harlı, daha sonra çok kısık ateşte, suyunu çekene ve pilavın üzeri göz göz olana kadar (yaklaşık 13-15 dakika) pişirilir. Demlendirildikten sonra konserve mısır eklenip altüst edilir. Arzuya göre karabiber ile tatlandırılır. Süslenerek sıcak olarak servise sunulur.
1 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı tane mısır
1-2 kırmızı biber
1 soğan
tuz
3-4 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı tavuk suyu veya normal su
karabiber
YAPILIŞI:
Pirinç, bir iki saat önceden tuzlu (sıcağa yakın) ılık suda bekletilir. Yıkanıp süzülür. Tereyağı eritilir. İnce kıyılmış soğanlar tereyağında pembeleşene kadar kavrulur. Kırmızı biber jülyen (verev) doğranıp eklenir. Bir müddet daha beraber kavrulur. Pirinçler de eklenip 5-10 dakika hafif ateşte kavrulur. Tuz ve ölçülü kaynar tavuk suyu veya sade su katılır. Karıştırılır. Pilav, 1 -2 dakika çok harlı, daha sonra çok kısık ateşte, suyunu çekene ve pilavın üzeri göz göz olana kadar (yaklaşık 13-15 dakika) pişirilir. Demlendirildikten sonra konserve mısır eklenip altüst edilir. Arzuya göre karabiber ile tatlandırılır. Süslenerek sıcak olarak servise sunulur.