6 su bardağı süt
4 yemek kaşığı badem tozu
4 yemek kaşığı basmati pirinci
2 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı pirinç unu
½ çay bardağı gülsuyu
1-2 tutam safran
4 yemek kaşığı badem tozu
4 yemek kaşığı basmati pirinci
2 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı pirinç unu
½ çay bardağı gülsuyu
1-2 tutam safran
1/2 çay kaşığı zerdeçal
5-6 kakule
¾ su bardağı şeker
Üzeri için:
antep fıstığı, file badem veya tarçın
YAPILIŞI:
Süt, basmati pirinç, (çıtlatılmış kakuleler), pirinç unu, irmik, şeker, zerdeçal, safran, badem tozu, şeker ile birlikte, arada bir karıştırarak pişirilir. Arzu edilirse, kakuleler toz haline getirilerek de eklenebilir.) Sütlacın kıvamı koyulaşmaya başlayınca; gülsuyu eklenir. Birkaç dakika daha hafif ateşte pişirip kâselere boşaltılır.Üzeri Antep fıstığı, badem veya tarçın ile süslenerek iyice soğutulur. Servise sunulur.
5-6 kakule
¾ su bardağı şeker
Üzeri için:
antep fıstığı, file badem veya tarçın
YAPILIŞI:
Süt, basmati pirinç, (çıtlatılmış kakuleler), pirinç unu, irmik, şeker, zerdeçal, safran, badem tozu, şeker ile birlikte, arada bir karıştırarak pişirilir. Arzu edilirse, kakuleler toz haline getirilerek de eklenebilir.) Sütlacın kıvamı koyulaşmaya başlayınca; gülsuyu eklenir. Birkaç dakika daha hafif ateşte pişirip kâselere boşaltılır.Üzeri Antep fıstığı, badem veya tarçın ile süslenerek iyice soğutulur. Servise sunulur.