1 Aralık 2007 Cumartesi

akdeniz usûlü minestrone çorbası (italyan çorbası)



MALZEMELER:

1 kabak
1 havuç
5-6 yaprak ıspanak
2 soğan
1 patates
1 çay bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
tuz
karabiber
1 patates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 et bulyon
kişniş (arzuya göre)

Sosu için:
birkaç yaprak taze fesleğen
3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Zeytinyağında, küp küp doğranmış soğanlar ve sarımsak kavrulur. Salça ve sarımsak eklenerek sotelemeye devam edilir. Küp küp doğranmış havuç, patates, kuru fasulye, kabak ve domates eklenir. Biraz daha kavurup üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir. Pişmeye bırakılır. Yaklaşık olarak 20 dakika orta ateşte pişirilir. İnmesine yakın köftelik bulguru eklenip karıştırılır. Tuz ve biber ile tatlandırılır. Servis tabaklarına alınır. Üzerine fesleğen sosu eklenerek ikram edilir.

Fesleğenli sosun hazırlanışı: Fesleğen yaprakları, sarımsak ve zeytinyağı robottan geçirilir. Bu sostan çorbanın üzerine –arzuya göre- gezdirilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)