1 Aralık 2007 Cumartesi

antep salatası

(Bu tarif, Gaziantep Valiliği, İl Turizm Müdürlüğü'nün 2000 yılı Özel Baskısı, " Gaziantep Yemekleri, Gastronomi açısından Gaziantep Mutfak Kültürü " adlı eserden faydalanılarak uygulanmıştır.)

MALZEMELER:

5 iri domates
3 kuru soğan
1 baş sarımsak
1 demet maydanoz
3 yeşil biber
1 limon
1 kornişon (salatalık turşusu)
pulbiber
kuru nane
tuz
1 çay bardağı sumak ekşisi
1 çay bardağı nar pekmezi (ya da nar ekşisi)

YAPILIŞI:

Domates, kuru soğan, sivri biber ve sarımsak çok ince olacak şekilde kıyılır. İnce kıyılmış maydanoz eklenir. Tuz, pul biber, nane ile tatlandırılır. Sumak ekşisi, limon suyu ve nar pekmezi ile sos hazırlanır ve salatayla karıştırılıp servise sunulur.


Kaynak: Gaziantep Yemekleri - Gaziantep Valiliği-İl Turizm Müdürlüğü Yayınları

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)