6 Aralık 2007 Perşembe

mengen pilavı

(BOLU MUTFAĞI'NDAN)
MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık pirinç
250 gr kuzu eti
1 soğan
2 domates
100 gr ceviz içi (dövülmüş)
½ demet dereotu (ince kıyılmış)
150 gr kültür mantarı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı fındık yağı
3,5 su bardağı su

YAPILIŞI:
İnce kıyılmış soğanlar pembeleşene dek kavrulur. İnce ince dilimlenmiş mantarlar eklenip kavrulmaya devam edilir. Bir saat önceden tuzlu sıcak suda bekletilip yıkanmış ve süzülmüş pirinç eklenerek, pirinçler berraklaşana kadar kavurma işlemine devam edilir. (Ayrı bir yerde; küçük küçük doğranmış kuzu eti, kavurma yöntemi ile, yumuşayana kadar sotelenir.) Soyulmuş ve küp küp doğranmış domates ve tuz, pilav tenceresine eklenip bir iki defa karıştırılır. Kaynar su eklenerek, önce yüksek sonra kısık ateşte, pilav suyunu çekene kadar, tencerenin kapağı hiç açılmadan pişirilir. Pilav demlendirilir. İnce kıyılmış dereotu, dövülmüş ceviziçi ve karabiber, pilava eklenip harmanlanır. Kuzu etleri de eklenip, pilav tekrar iyice altüst edilir. Ortası dilimli bir kek kalıbı ıslatılıp fazla suyu silkelenir. Pilav, kek kalıbına doldurularak şekillendirilir. Hafif bastırılıp büyükçe bir servis tabağına ters çevrilerek, dereotu ve cevizle süslenir. Sıcak olarak servis edilir
.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)