6 Aralık 2007 Perşembe

domates soslu patlıcan paçası


MALZEMELER:
3 adet patlıcan
5-6 diş sarımsak
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
2 adet dolmalık veya çarliston biber
1 kahve fincanı sirke
1 adet kesme şeker

kızartmak için yeterince sıvı yağ
yeteri kadar tuz

YAPILIŞI:
Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır, küp küp kesilerek tuzlu suya atılır. Acısı çıkınca suyu sıkılır ve kurulanır. Biberler ince ince doğranır. Domatesler ayrı bir kapta rendelenir. Diğer tarafta; yağ kızdırılır, patlıcanlar hafifçe kızgın yağda fazla kızartılır. Fazla yakmadan yağdan alınır ve fazla yağının süzülmesi için kâğıt havlu üzerine alınır. Doğranan biberler aynı yağa atılıp kızartılır. Çok hafif kızartıldıktan sonra yağdan çıkarılır ve fazla yağı kâğıt havlu üzerinde süzülür. Rendelenen domatesler ve ezilmiş sarımsaklar ve salça, karıştırılarak bir tencereye konur, koyuca sos haline gelene kadar pişirilir. Tuz, karabiber ve pulbiber ile tatlandırılır. Yağdan çıkartılan patlıcan ve biberler, domateslerin içine katılır. Bir kesme şeker ve sirke de eklenip iki taşım kaynatıldıktan sonra ılımaya bırakılır. Servis tabağına alındıktan sonra arzuya göre üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek süslenir ve servis edilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)