6 Aralık 2007 Perşembe

hardal soslu ton balıklı salata


MALZEMELER:

1 adet Akdeniz yeşilliği vb. marul,
2 küçük kutu ton balığı, (ya da 1 büyük kutu=160 gr)
10 -15 adet siyah zeytin (iri, kalamata vb.),
4 yemek kaşığı kapari,
200 gram taze fasulye(haşlanmış),
1 domates1 yumurta (top, haşlanmış),
2 yemek kaşığı hardal,
2 yemek kaşığı bal,
3 yemek kaşığı mayonez,
4 yemek kaşığı zeytinyağ,

YAPILIŞI:


Yıkanıp süzülen Akdeniz yeşilliği (veya herhangi bir cins marul), iyice kurutulur. Servis tabağına iri parçalar halinde doğranır. Haşlanmış taze fasulyeler verev doğranıp marulun üzerine serpilir. Küp küp doğranan domates, çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytinler ve kapari, salatanın üzerine serpiştirilir.
Haşlanmış top yumurta dilimlenir veya halka halka doğranır ve salatanın çevresine döşenir.
Salatanın sosu için; hardal, zeytinyağı, bal ve mayonez iyice karıştırılır. Salatanın sosu gezdirilir. En üste ton balıkları konup servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)