6 Aralık 2007 Perşembe

mayonez soslu mor lahana salatası

MALZEMELER:

1 kırmızı lahana (orta boy)
2 havuç (orta boy)
1 çay bardağı sirke
1 küçük kutu konserve mısır
8-10 siyah zeytin
½ demet maydanoz
2 turp (orta boy)
½ çay bardağı sıvıyağ

Sosu için:
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
pul biber
tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Kırmızı lahana, tuz ve sirke ile iyice ovulur. Yarım saat bekletilip suyu süzülerek derin bir kaba alınır. Havuç ve turp irice rendelenip mor lahanaya eklenir. Çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytinler, ince kıyılmış maydanoz ve mısır eklenir. Zeytinyağı ilâve edilir. İyice karıştırılır.
Sosu için: Ayrı bir kapta; mayonez, yoğurt, pul biber, tuz ve zeytinyağı çırpılıp iyice karıştırılır. Salata malzemesi, servis tabağına döşenir. Üzerine konserve mısır (ve arzuya göre file zeytin) serpiştirilir.
Salata sosu, salatanın üzerine gezdirilir. Salata, isteğe göre süslenip servise sunulur
.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)