2 Aralık 2007 Pazar

haydari

MALZEMELER:
250 gram süzme yoğurt,
6 diş sarımsak,
kuru nane,
pul biber,
tuz,
(arzuya göre: kıyılmış salatalık, ezilmiş ıspanak püresi, köz patlıcan vb. çeşni ilâvesi)

YAPILIŞI:


Süzme yoğurdu bir kapta çırpılarak iyice ezilir. Sarımsaklar havanda tuz ile dövülüp yoğurdun içine eklenip altüst edilir. Küçük bir tavada pul biber ve nane, çok az yağ ile kavrulur. Biraz soğutup yoğurtlu sarımsağa ilâve edildikten sonra; servis tabağına döşenir. Maydanoz ya da dereotu yapraklarıyla süslenip soğuk antre olarak servise sunulur. Haydari bu şekilde hazırlanabileceği gibi; arzuya göre, içine minik minik kıyılmış salatalık, ezilmiş ıspanak püresi, közlenip kıyılmış patlıcan vs. eklenerek, çeşnili haydari şeklinde de hazırlanabilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)