6 Aralık 2007 Perşembe

güz salatası

MALZEMELER:
2 patates (haşlanmış)
1 havuç
1 küçük kutu garnitür
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı yoğurt
2 şalgam (haşlanmış) veya turşu
10 adet kornişon (salatalık turşusu)
tuz

Süslemek için:
4-5 marul yaprağı
1 domates4
-5 dilim salam

YAPILIŞI:
Küp küp doğranmış patates, havuç, şalgam; garnitür, kornişon ve dereotunun yarısı ile karıştırılır. Tuz, yoğurt ve mayonez ile sos çırpılıp hazırlanır ve salata malzemesi ile harmanlanır. Servis tabağının altına marullar dizilir. Üzerine salata döşenir.Salatanın üzeri, istenilen şekilde, ince şerit şeklinde doğranmış salam, kornişon ve domates ile süslenerek servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)