11 Aralık 2007 Salı

ezme mısır çorbası (terbiyeli ve piliçli)


MALZEMELER:
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 piliç göğüs bonfile
1 küçük kutu mısır (konserve)
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
6-8 su bardağı tavuk suyu ya da sade su

YAPILIŞI:
Zeytinyağında mısırlar sotelenir. Mısır da eklenip kavurmaya devam edilir. Tavuk suyu, tuz ve karabiber katılarak çorba pişmeye bırakılır. Arada bir karıştırılır. Yaklaşık 15-20 dakika , mısırlar iyice yumuşayana kadar çorba pişirilir. Robottan geçirilen çorbaya jülyen doğranmış ve ayrı bir yerde sotelenmiş piliç eti eklenir. Nişasta biraz su ile bir kâsede açılarak çorbaya karıştırarak eklenir. Çorbanın bu şekilde kıvamı ayarlandıktan sonra, çırpılmış yumurta, çorbanın içinde lif lif olması sağlanarak devamlı karıştırılır. Bu şekilde çırpılmış yumurta da çorbaya yedirilir. Çorbanın üzerine kırmızı biberli yağ yakılarak, kruton eşliğinde sıcak olarak servise sunulur.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)