4 Aralık 2007 Salı

fransız usûlü kremalı soğan çorbası


Soğan çorbalarının çok farklı tarifleri vardır. Bu çorba, Fransız Usulü Soğanlı çorbanın oldukça değişik bir versiyonudur. (Orijinal Fransız Usulü Soğan Çorbasının en önemli özelliklerinden birisi ise, farklı pişirme tekniğinden başka, çorba kâselerinin üzerine kızarmış ekmek dilimleri ve kaşar döşenerek, fırının salamander kısmında 2-3 dakika eritilip kızartılması ve o şekilde, tek kişilik porsiyonlar halinde servise sunulmasıdır. )

MALZEMELER:
4 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
1 yumurta sarısı
yeterince tuz
karabiber
2 çorba kaşığı un
kaşar peyniri rendesi (arzu edildiği miktarda)
1 su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı krema


YAPILIŞI:

Soğanlar piyazlık doğranıp yağda hafifçe pembeleştirilir. Un eklenip kavurmaya devam edilir. Un sarardığında 4 su bardağı su eklenip karıştırılır. Kıvamı ayarlanır. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
Hafif ateşte 25-30 dakika pişirilen çorba blenderdan geçirilir. Yumurta sarısı ve 1 su bardağı süt ile çorbanın terbiyesi hazırlanır. Çorbanın suyundan biraz katılarak ılıştırılır. Terbiye, çorbaya yedirilerek ve de; çorba tekrar kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir. Arzuya göre krema eklenip karıştırılır. Kâselere taksim edilen çorbanın üzerine kaşar rendesi serpilir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)