28 Kasım 2007 Çarşamba

kremalı patatesli pırasalı çorba-parma ham jambonu ile


MALZEMELER:

2 patates
2 soğan
3 adet pırasa (yaklaşık yarım kilo)
1 kutu çiğ krema
5-6 su bardağı tavuk suyu (500 ml)
yeterince tuz
karabiber (arzu edilen miktarda)
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
50 gr “Parma Ham” (parma jambonu)

YAPILIŞI:
Patates, soğan ve pırasa ayıklanıp soyulur. Yıkanıp ince ince doğranır. Sıvıyağda bir kaç dakika sotelenir. Tavuk suyu ve krema eklenip, kısık ateşte, 20-25 dakika pişmeye bırakılır. Sebzeler yumuşayınca çorbanın tuzu atılır. Karabiber ile tatlandırılır. Çorba, bir taşım daha kaynatılıp blenderda çekilir. (Çorbanın kıvamı çok sulu ise, az suda 1 yemek kaşığı nişasta veya un ezilip basit meyane hazırlanarak çorbaya karıştırılır ve çorbanın koyuluk kıvamı ayarlanır. Çorbanın kıvamı koyuca olmalıdır.
Blenderda çekilmiş olan çorba , tekrar bir taşım kaynatılır.
Servis için:

“Parma Ham”, (Klasik Parma jambonu) jülyen doğranır ve küçük bir tavada, zeytinyağında çıtır çıtır olana kadar sotelenir. Servis kâsesine alınan çorbanın üzerine serpiştirilerek ikram edilir.