MALZEMELER:
4 adet ayva
1 kg şeker
Yarım limonun suyu
3 elma rendesi
tarçın, birkaç adet karanfil
kırmızı gıda boyası
yeterince su
kaymak
süslemek içim : Antep fıstığı (toz)
YAPILIŞI:
Ayvaların kabukları soyulur. İkiye bölünüp çekirdekleri çıkartılır. Ayvaların üzerini geçecek kadar su eklenir. Renk vermesi için ayva çekirdekleri, biraz kırmızı gıda boyası, şeker, limon suyu, birkaç tane de karanfil eklenir. Ayvalar yumuşayana kadar haşlanır.
Elmalar rendelenir ve zeytinyağında (hafif ateşte) sotelenir. Şeker, karanfil, tarçın ile birlikte (birkaç dakika daha) sotelemeye devam edilir.
Ayvalar tepsiye dizilir. Oyuk kısımlarına elmalı harç doldurulur. Kaynama suyu ve biraz şeker ayvaların üzerine dökülür. 150 derecede 20-30 dakika fırınlanır.
Fırından çıkarılıp soğutulduktan sonra, kaymak ve toz antep fıstık ile servise sunulur.