28 Kasım 2007 Çarşamba

çerkez tavuğu



MALZEMELER:

2 tavuk göğsü bonfile
3-4 diş sarımsak
Beyazbiber (tane)
2 su bardağı süt + tavuk suyu
Yeterince
5 dilim tost ekmeği ya da ekmek içi
Cevizyağı (yoksa zeytinyağı)
100 gr ceviz içi

YAPILIŞI:
Beyaz biber dövülür, ekmek içi ya da (kenarları çıkarılmış) tost ekmeği , sütle ıslatıldıktan sonra, iyice sıkılır. Ezilmiş sarımsak, tuz ve çekilmiş beyaz biber ile birlikte blenderda çekilir. Tavuk suyu eklenir. Krema kıvamına gelene kadar pişirilir. Çekilmiş ceviz içi çekilir ve karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Soğuyan malzemeye, iyice didilmiş tavuk göğsü eklenir. Karıştırılır. Arzuya göre; kırmızı biber, ceviz yağında veya zeytinyağında kızdırılıp gezdirilir. Ceviz içi ile süslenir.