MALZEME:
Tulum Peynir pane için:
100 gr İzmir tulum peyniri
100 gr beyaz peynir
1 yumurta
un (yeteri kadar)
galeta unu (yeteri kadar)
galeta unu (yeteri kadar)
Kızartmak için:
sıvı yağ
Salata için:
Akdeniz yeşilliği, lolloroso ya da yağlı marul, kıvırcıkvb.
1-2 turp
1-2 bebe havuç
½ demet taze soğan
4-5 dal maydanoz
Sos için:
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
yarım limon suyu
1 çay kaşığı elma sirkesi
bir fiske tuz
bir fiske karabiber
YAPILIŞI
İzmir tulumu rendelenir, ezilmiş beyaz peynir ve yumurta akı ile karıştırılır.(Arzuya göre yumurta akı kullanmadan da hazırlanabilir.)
Küçük parçalar alınarak yuvarlanır ve üzerine parmakla bastırılarak biraz yassılaştırılır. İstenirse oval formatta da şekillendirilebilir.
Daha sonra, önce una, sonra akı alınmış yumurta sarısına sonra galeta ununa batırılır ve 20-30dk buzdolabında dinlendirilir.
Salata malzemeleri yıkanırp sebze kurutucuda kurutulur. Arzu edilen ölçülerde doğranır.
Tüm sos malzemeleri küçük bir kapta karıştırılır.
Teflon bir tavaya 1 çay bardağı sıvı yağ konur. Yağ iyice kızdıktan sonra peynir paneleri önlü arkalı ve hafif pembe renkte kızaracak bir biçimde pişirilir. Havlu kağıt serilmiş bir tabağa alınır.
Salata servis tabağına alınarak soslanır. Üzerine peynir panelerden konarak servis yapılır.
Daha sonra, önce una, sonra akı alınmış yumurta sarısına sonra galeta ununa batırılır ve 20-30dk buzdolabında dinlendirilir.
Salata malzemeleri yıkanırp sebze kurutucuda kurutulur. Arzu edilen ölçülerde doğranır.
Tüm sos malzemeleri küçük bir kapta karıştırılır.
Teflon bir tavaya 1 çay bardağı sıvı yağ konur. Yağ iyice kızdıktan sonra peynir paneleri önlü arkalı ve hafif pembe renkte kızaracak bir biçimde pişirilir. Havlu kağıt serilmiş bir tabağa alınır.
Salata servis tabağına alınarak soslanır. Üzerine peynir panelerden konarak servis yapılır.