26 Haziran 2008 Perşembe

ZEYTİNLİ RULO ÇÖREK (PASTANE TUZLULARI)

MALZEMELER:
Hamuru için:
200 gr alba yağı veya margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İç Harcı için:
150 gr sade veya çeşnili zeytin ezmesi
(veya 50 gr siyah file zeytin, sıvıyağla inceltilmiş)

Üzerine:
1 yumurta sarısı
susam ve/veya çörekotu

YAPILIŞI:
Hamur malzemesi ile orta sertlikte bir hamur yoğrulup 2 cm kalınlığında açılır. Zeytin ezmesi hamurun her tarafına düzgünce sürülür. Rulet yardımıyla küçük veya orta boy karelere kesilen çörek hamuru, minik rulolar halinde sarılır. Hafif yağlı tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Susam veya çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış sıcak fırında pembeleşene dek (yaklaşık 20-25 dakika) pişirilir. Sıcak veya soğuk servis edilir. Haşhaş ezmeli vb. çeşitte de hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: