26 Haziran 2008 Perşembe

CEVİZLİ ACI SOSLU RULO EKMEK

MALZEMELER:
2 ekmeklik hamur veya mayalı hamur ( 2 pazı, 500 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr margarin veya tereyağı(eritilmiş, ılınmış)

İç harç (sosu) için:
50 gr ceviziçi (dövülmüş)
2 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
çemen veya acuka (isteğe göre)

YAPILIŞI:
Yeteri kadar mayalı hamurdan iri portakal büyüklüğünde pazılar halinde alınır. Sıvı yağ ve eritilip ılınmış margarin veya tereyağı ile birlikte iyice yoğrulur, ta ki yağ ile hamur iyice özdeşleşsin. Sosu için; acı biber salçası, sıvıyağ ve dövülmüş ceviziçi karıştırılır. Hamur bezeleri orta kalınlıkta ve dikdörtgen formda açılıp acılı cevizli sos, bol miktarda ve düzgünce hamurun üzerine sürülür. Hamur fazla sıkı olmayacak şekilde ve ince ve de uzun formatta rulo sarılır. Ortası delik kek kalıbı yağlanıp unlanır. Hamur rulosu düzgünce kek kalıbına yerleştirilir. Uçları birleştirilir. Önceden ısıtılmış sıcak fırında, kızarana dek pişirilir. Dilimlenerek servis edilir. Arzuya göre çemenli veya acıka ile de hazırlanabilir. İsteğe göre fındık, zeytin vb. iç malzemelerle çeşnilendirilebilir. Rulo pasta görüntüsünde, şık sunumlu lezzetli bir ekmek tarifimdir.

Hiç yorum yok: