Cordon Bleu mezunu Nathalie Stoyanof' un "BEYAZ MUTFAK" adlı kitabından esinlenerek kendime göre uyarlamış olduğum, nefis bir reçete....
MALZEMELER:
125 gr margarin veya tereyağı
125 gr margarin veya tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4- 5 yumurta (iriliğine göre)
1 su bardağı un
1 çay bardağı toz badem
½ çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı vişne (çekirdeksiz)
ayrıca:
mekik kalıbı veya kâğıt kapsül
YAPILIŞI:
Pudra şekeri ve oda ısısındaki tereyağı iyice birbirine yedirilir. Homojen ve beyaz bir krema haline gelince yumurtalar teker teker eklenir. Yedirilir.Kalan malzemeler de eklenip iyice karıştırılır. Vişneler de eklenip alt üst edilir. Yağlanmış mekik kalıplarına 1’er yemek kaşığı doldurularak 150-160 derecelik fırına verilir. Ortalama 8 dakika pişirilir. Arzu edilirse badem tozu yerine Antep fıstığı, dövülmüş ceviz içi ile de hazırlanabilir. Mekik kalıbı yerine kâğıt kapsül de kullanılabilir veya mekik hamuru (Uygun bir fırın kabına ya da borcama) 2 parmak kalınlığında dökülüp pişirildikten sonra, mekik formatında kesilebilir. Bu ölçülerle 30-35 mekik çıkıyor.
YAPILIŞI:
Pudra şekeri ve oda ısısındaki tereyağı iyice birbirine yedirilir. Homojen ve beyaz bir krema haline gelince yumurtalar teker teker eklenir. Yedirilir.Kalan malzemeler de eklenip iyice karıştırılır. Vişneler de eklenip alt üst edilir. Yağlanmış mekik kalıplarına 1’er yemek kaşığı doldurularak 150-160 derecelik fırına verilir. Ortalama 8 dakika pişirilir. Arzu edilirse badem tozu yerine Antep fıstığı, dövülmüş ceviz içi ile de hazırlanabilir. Mekik kalıbı yerine kâğıt kapsül de kullanılabilir veya mekik hamuru (Uygun bir fırın kabına ya da borcama) 2 parmak kalınlığında dökülüp pişirildikten sonra, mekik formatında kesilebilir. Bu ölçülerle 30-35 mekik çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder