15 Haziran 2008 Pazar

UN KURABİYESİ (CEVİZLİ/FISTIKLI)

MALZEMELER:
250 gr margarin veya tereyağı
1 su bardağı ceviz içi (hafif dövülmüş) veya fıstık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya aldığı kadar un

Üzerine:
pudra şekeri
kakao (veya tarçın)

YAPILIŞI:
Yumuşak kıvamlı, fakat biraz sertçe bir kurabiye hamuru yoğrulur. (Un azar azar ve kontrollü olarak eklenmelidir.) 10 dakika dinlendirilir. Hamurdan gelişigüzel parçalar koparılıp kalınca ve uzun bir rulo hazırlanır. 2 parmak eninde ve verev parçalar kesilir ve üzerleri hafifçe bastırılır. Üzerlerine (keskin bir bıçak yardımıyla) verevine 2 veya üç çizgi atılır. Orta ısıda 20-25 dakika, kurabiyeler bembeyaz kalacak şekilde pişirilir. Kurabiyeler sıcakken pudra şeker ve kakao karışımına bulanır. İsteğe göre kurabiyeler tarçınlı şekere veya sadece pudra şekerine de bulanabilir. Arzuya göre kurabiyeler cevizsiz olarak da hazırlanabilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)