24 Haziran 2008 Salı

tahinli cevizli çubuklar (tahinli baton sale)

MALZEMELER:
250 gr margarin (oda ısısında)
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı)

Üzerine:
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı şeker
50 gr ceviziçi veya antep fıstığı
YAPILIŞI:
Orta sertlikte bir hamur yoğrulur. Orta boy dikdörtgen bir tepsiye düzgünce (2-3 cm kalınlığında) . Uzun dikdörtgenler halinde kesilip önceden ısıtılmış sıcak fırına sürülür. Nar gibi kızarana kadar pişirilip fırından alınır. Ilınınca çubukların üzerlerine tahin sürülür. Şeker serpilir. Ceviziçi veya Antep fıstığı serpilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)