20 Haziran 2008 Cuma

SUSAMLI ÇITIR KURABİYE

MALZEMELER:
250 gr margarin (oda ısısında)
1 su bardağı susam
1 su bardağı pudra şekeri
3- 3,5 su bardağı un
Üzerine serpmek için:
bol pudra şekeri

YAPILIŞI:
Susamlar ayıklanıp tavada (hafif pembeleşene kadar) kavrulur. Ilıkken pudra şekeri ve margarin eklenir. İyice karıştırılır. Aldığı kadar un, azar azar eklenerek biraz sertçe bir hamur yoğrulur. Küçük toplar halinde yuvarlanıp yağlı tepsiye dizilir. 180 derecede fırınlanır. Sıcakken fırından alınıp üzerine pudra şekeri serpilir. Çıtır çıtır, ağızda dağılan bir kurabiyedir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)