26 Haziran 2008 Perşembe

SOSLU KOKTEYL SOSİS KIZARTMA

MALZEMELER:
250 gr kokteyl sosis
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağ

Sosu için:
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
½ çay kaşığı pul biber
½ çat kaşığı karabiber
¼ çay bardağı su

YAPILIŞI:
Sosislerin sosu için gerekli olan malzeme, küçük bir tavada veya kapta karıştırılır. Arzu edilen baharatlar da eklenir. Sosisler, her iki ucundan, artı şeklinde (her uçtan dört bir yandan) (2-3 cm derinliğe inecek kadar) kesilir. Biraz sıvıyağda veya tereyağında çevirerek kızartılır. Sosisler iyice kızarınca, salçalı baharatlı sosu eklenir. Sosu hafif koyulaşana ve sosisler salçalı baharatlı yağda kalıncaya kadar fokurdatılır. Hem sosislerin kızarmış tadı hem de koyu kıvamlı hafif soslu bir lezzet olarak, kahvaltılar için ideal bir alternatiftir. Ben bazen sosisleri haşlayarak da aynı şekilde hazırlıyorum. Özellikle soslu kızartma versiyonunu tercih ediyorum. Bu pratik tarif, doğaçlama olarak uydurduğum, çok basir, ama enfes bir tarif.

Hiç yorum yok: