26 Haziran 2008 Perşembe

AYVALI CEVİZLİ AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER:
250 gr margarin
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1 çimdik tuz
1 nescafé fincanı ılık süt
aldığı kadar un

İç harç için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 ayva (rendelenmiş ve yağda sotelenmiş)
2 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz içi (dövülmüş)

Üzerine:
pudra şekeri
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
İç harç sotelenip hazırlanır ve soğutulur.Hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur. Mandalina iriliğinde bezelere ayrılır. Bezeler oval şekilde açılır. İç harç rulo boyunca yayılır. Bezeler düzgünde rulo yapılıp ay çöreği şekli verilir. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hafif pembeleşene dek pişirilir. Sıcakken vanilyalı pudra şekerine bulanıp ikram edilir. (Arzuya göre incirli veya elmalı iç ile de hazırlanabilir.) Banu Atabay’ ın AYVALI POĞAÇA tarifinden uyarladığım lezzetli bir tariftir....

Hiç yorum yok: