24 Haziran 2008 Salı

pekmezli kara helva

MALZEMELER:
½ su bardağı tereyağı (eritilmiş)
½ su bardağı un
¼ su bardağı su veya süt
1 su bardağı pekmez
*************
YAPILIŞI:
Yağ ve un, çok hafif ateşte, unun kokusu gidene ve un pembeleşinceye kadar, yaklaşık 50-60 dakika kavrulur (kısık ateşte). Ayrı bir kapta süt kaynatılır ve pekmez eklenip karıştırılır. Kavrulan un ateşten alınır. Sütlü pekmez, yağlı unun üzerine dökülüp, bir yandan da sürekli karıştırarak, malzeme birbirine yedirilir. Helva tekrar ateşe konulup tahta kaşıkla eze eze altüst edilerek, helva tam kıvamını bulana dek kavurmaya devam edilir. Tencereye yapışmayınca kadar karıştırılıp ateşten alınıp 15 dakika dinlendirilir. Arzuya gore süslenip ılık veya soğuk olarak servis edilir. (İsteğe gore pekmezli helva tepsiye bastırılıp şekillendirildikten sonar baklava dilimi şeklinde kesilierek servis edilir.)

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)