25 Haziran 2008 Çarşamba

patatesli mini rulo börekler (aperatif)

MALZEMELER:
3 yufka

İç harcı için:
5-6 patates (haşlanmış)
1 su bardağı süt (püre için)
muskat rendesi (1 -2 gr)
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 demet dereotu (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3 yumurta
1 su bardağı süt

YAPILIŞI:
Patates haşlanıp 1 su bardağı süt ile püre edilir. Tuz, karabiber, pulbiber, muskat rendesi ve kimyon ile tatlandırılır. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz eklenir. Yumurta ve süt eklenip karıştırılır. Yufkalar tezgâh üzerine açılır. İç harç sürülür. İkinci yufka ile üzeri örtülür. Tekrar iç malzeme yayılıp sürülür. Üçüncü yufka harcın üzerine kapatılır. Bu şekilde, iç harç ve yufka ile kat kat çalışılarak kalınca bir rulo elde edilir. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir. Harcı iyice donunca rulo buzdolabından alınır. 2-3 cm kalınlığında dilimlere kesilerek servis zamanı geldiğinde, kızgın sıvı yağda kızartılır. Sıcak sıcak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)