24 Haziran 2008 Salı

mini alman pastacıkları

MALZEMELER: Hamuru için: 3 su bardağı un 2 yemek kaşığı buğday nişastası (arzuya bağlı) 1 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı sıvıyağ (isteğe bağlı) 1 paket vanilya ½ paket kabartma tozu 1 fiske tuz 4 yemek kaşığı pudra şekeri Kızartmak için: sıvıyağ Kreması : çilekli, çikolatalı vb. herhangi bir krema (arzuya göre) YAPILIŞI: Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Dinlendirilir. Merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açılır. Su bardağı veya başka bir kalıpla yuvarlak ve düzgün şekiller çıkarılır. Kızgın sıvıyağda kızartılır. Soğuyan puf pastacıklar ortadan ikiye kesilir. İçine krema pompası yardımıyla krema doldurulur. Üzerine bol pudra şekeri elenir. Bu hamurla 20-25 pastacık çıkıyor. (Krema olarak, arzu edilen herhangi bir (süt kreması ya da krem şantiy vb. malzemelerden oluşan bir) krema ya da klasik pastacı kreması hazırlanabilir. Tercihe ve arzu edilen damak tadına bağlıdır.)

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)