Hem pandispanyası hem de yoğun süt kremasının yanısıra süzme yoğurt,doğal çilek püresi ve muhtelif aromalardan oluşan hafif ara kreması,klasik üst kreması ile bahar ve yaz günlerine özel bir spesiyalite..Pandispanyası ise, 4 yumurta ile yapılan bir pandispanya olup 2 pattan oluşmaktadır. İsteğe göre 3 pat olarak da hazırlanabilir. İçeriğinde, bilindik kabartıcı maddelere ek olarak devamlı kullandığım (bir tür emulgatör olan) (ovalette, ovalex vs. gibi isimler altında da piyasada bulunan) "folex" de bulunduğundan, dokusu ve kıvamı çok farklı olan, orijinal pastane tipi bir pandisyanyadır. Hazırlama süresi ve metodu biraz daha uzun ve farklı olduğundan, genelde Kitchen Aid kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca da çok az miktarda ve ölçülü kullanılması ve bundan başka bir kaç püf noktasına daha uymak şarttır. Aksi takdirde, acemi olanlar ve bu tarz profesyonel ürünlerle çalışmaya alışık olmayanlar için netice bir fiyasko olabilir.. Özellikle de, unla birlikte buğday nişastası da eleyip hamura ekliyorum..Temel pandispanya tariflerimden bazılarını daha önce yayımlamıştım...
26 Haziran 2008 Perşembe
çilekli kremalı süper yaz pastası (folex/ovalex'li pandispanya ile)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
apfelstrudel
APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)
-
MALZEMELER: 500 gr buğday 3-4 diş sarımsak 2-3 soğan 100 ml zeytinyağı 2 litre tavuk suyu 2-3 domates yeterince tuz 1 tatlı kaşığı karabiber...
-
(İsmi her ne kadar "Şeker Böreği" olsa da, bu spesiyalitenin, Tekirdağ yöresine ait olan, formatı ve kıvamı, lezzeti oldukça fark...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder