MALZEMELER:
1 kg patates
4 yemek kaşığı tereyağı (50 gr)
1,5- 2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
muskat rendesi
1 tatlı kaşığı karabiber
muskat rendesi
YAPILIŞI:
Patatesler kabukları ile birlikte haşlanıp soyulur. Sıcakken ezilip püre haline getirilir. Tuz ve baharat ile tatlandırılan patates püresine, tereyağı ve süt eklenerek iyice karıştırılır. Eklenecek süt miktarı, patatesin cinsine göre değişebilir. Kıvamı ayarlanıp kontrol edilir. Ayrıca da, patates püresi hemen servis edilmeyecekse, bekledikçe kıvamı daha da koyulaşabileceğinden, bu husus dikkate alınmalıdır. Servis tabağına alınıp üzeri arzuya göre süslenip servis edilir. En makbulü, patates püresini sıcak veya ılık olarak servis etmektir. Soyulmuş ve gelişigüzel doğranmış patateslerin çekecek kadar suda haşlanıp püre edildikten sonra kendi tenceresinde bekletilmesi ve servisten yarım saat önce, süt ve diğer malzemelerle birlikte sıcak püre haline getirilmesi de , farklı ve pratik bir yöntemdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder