2 Mart 2008 Pazar

karamelli tatlı (rum tatlısı) (unsuz)


Şuruplu olmasına rağmen, gayet hafif bir tatlı.... Muhtevasında hiç un bulunmayan bu tatlının içinde bol miktarda bulunan hindistan cevizi de, tatlıya müthiş bir aroma ve lezzet kattı....Krem karamel yerine, bir dahaki sefere karamel sos ile de denemeye değer.....

MALZEMELER:
Tatlı hamuru için:
5 yumurta
¾ su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı şeker

Üzeri için:
krem karamel (pudra şekeri ile)

Süslemek için:
hindistan cevizi

YAPILIŞI:
Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır. Bunun için; şerbet malzemeleri ile orta kıvamlı bir şurup kaynatılıp soğutulur. (Şurup revani şerbeti kıvamında olmalıdır, fazla koyu olmamalıdır.)
Yumurtalar ve şeker, beyaz koyu krema halini alıncaya kadar, mixer ile iyice çırpılır. Sırası ile diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır. Hafifçe yağlanmış kare borcam veya dikdörtgen tepsiye hamur boşaltılır. Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında yaklaşık olarak 30 dakika (tatlı kabarıp kızarıncaya kadar) pişirilir. Tatlı pişmeye devam ederken, bir taraftan tatlının krem karameli hazırlanır. Krem karamel için pudra şekeri kullanılması özellikle tavsiye edilir.

Temiz bir kürdan veya çöp şiş ile, tatlının kıvamında pişip pişmediği kontrol edilir. Tatlı kıvamında pişmiş ve içini çekmiş ise, fırından alınır. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti verilir. Tatlı şerbetini çekince, bir kenarda sıcak olarak bekletilen krem karameli sürülür. Soğutulan tatlının üzeri hindistan cevizi vb. ile arzuya göre süslenir. Dilimlenerek ikram edilir.

Hiç yorum yok:

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)