1 kg acı ya da tatlı (ufak boy) sivri biber
2 baş sarımsak
½ demet maydanoz
2 çay bardağı üzüm sirkesi
kayatuzu:(1 litreye 1 (tepeleme) çorba kaşığı hesabı ile)
8-10 nohut
1 limon
YAPILIŞI :
Yağlı kornişon turşusu tarifindeki esasa göre kurulur. Sivri biberler, turşunun çabuk olgunlaşması için) diplerinden çok az kesilir veyahut birkaç yerinden delinir.Turşuluk malzeme aynı şekilde cam kavanoza istif edilir, salamura suyu hazırlanmak sureti ile turşu kurulur.
Yağlı kornişon turşusu tarifindeki esasa göre kurulur. Sivri biberler, turşunun çabuk olgunlaşması için) diplerinden çok az kesilir veyahut birkaç yerinden delinir.Turşuluk malzeme aynı şekilde cam kavanoza istif edilir, salamura suyu hazırlanmak sureti ile turşu kurulur.