
3 yumurta (3 adet 65 gr’lık)
¾ su bardağı şeker
100 gr tereyağı
100 gr mısır unu
75 gr buğday nişastası
75 gr un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı safran veya 1 çay kaşığı zerdeçal (Hint safranı)
1 tatlı kaşığı safran veya 1 çay kaşığı zerdeçal (Hint safranı)
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
50 gr kuru meyve şekerlemeleri
50 gr damla çikolata
1 su bardağı kaynar su
YAPILIŞI:
Hakiki Safran, kaynar su ile ıslatılır ve ılınmaya bırakılır. Safran yoksa toz zerdeçal (yani “Hint safranı”) da kullanılabilir fakat aynı nefaseti ve lezzeti vermez.Diğer tarafta klasik bir kek hamuru hazırlanır. Yumurtalar şekerle iyice çırpılıp beyaz koyu krema haline getirilir. Oda ısısındaki tereyağı eklenir. Biraz daha çırpıldıktan sonra iyice ılınmış olan safranlı su, azar azar katılarak kek hamuruna yedirilir. Un buğday nişastası, mısır unu, vanilya en az üç defa elenir.
