MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı şeker
125 gr tereyağı (eritilmiş, ılınmış)
½ su bardağı sıvı yağ
3 şeftali (soyulmuş, dilimlenmiş)
50 gr fındık içi
1 su bardağı tuzsuz lor peyniri ( çökelek )
½ su bardağı sıvı yağ
3 şeftali (soyulmuş, dilimlenmiş)
50 gr fındık içi
1 su bardağı tuzsuz lor peyniri ( çökelek )
1 kâse şeftali püresi ve suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı)
Üzerine:
pudra şekeri
YAPILIŞI:
Yağ, şeker iyice beyazlaşana kadar ezilip çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenip yedirilir. En az 5 dakika, mixer ile iyice çırpılır. Şeftali suyu veya püresi, ezilmiş lor peyniri eklenir. Karıştırılır. Un, kabartama tozu, karbonat ve vanilya ayrı bir kapta karıştırılıp iki defa elendikten sonra kek hamuruna katılıp altüst edilir. Son olarak, küçük dilimlenmiş şeftaliler de unlanıp kek hamuruna eklenir. Yağlı kek kalıbına boşaltılıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, kek içini çekene kadar(yaklaşık 50-60 dakika) pişirilir. Servis tabağına alınan kekin üzerine pudra şekeri serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder