MALZEMELER:
250 gr kuzu eti
2 soğan
4 diş sarımsak
1-2 patates (orta boy)
1-2 havuç (orta boy)
250 gr taze fasulye
1-2 kabak (orta boy)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr kuzu eti
2 soğan
4 diş sarımsak
1-2 patates (orta boy)
1-2 havuç (orta boy)
250 gr taze fasulye
1-2 kabak (orta boy)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tarhun otu
yeteri kadar su
tarhun otu veya kekik
nane (arzuya göre)
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
2 yemek kaşığı un veya buğday nişastası
Süslemek için:
maydanoz
YAPILIŞI:
Kuzu eti çok ince küpler halinde kesilir ve kendi yağından kavrulur. Etler bıraktığı suyu çekince; sıvı yağ, ince kıyılmış soğanlar ve sarımsak da eklenip hafif pembeleşene kadar kavrulur. Sırası ile küp küp patates, havuç, kabak, çok ince jülyen doğranmış taze fasulye eklenip 5-10 dakika daha kavrulduktan sonra domates ve biber salçası, yeteri kadar da (üzerini 2-3 parmak geçecek miktarda) su katılır. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyon ile tatlandırılır. Yaklaşık 30-35 dakika hafif ateşte pişmeye bırakılır. Sebzeler ve et iyice yumuşayınca çorbanın terbiyesi yapılır. Bunun için küçük bir kâsede yumurta sarısı, limon suyu ve un ( ya da buğday nişastası) ezilerek pürüzsüz, boza kıvamında bir terbiye hazırlanır. Çorbanın suyundan biraz alınarak terbiyeye eklenip ılıklaştırılır. Terbiye azar azar çorbaya eklenir. Bir yandan da sürekli olarak karıştırılarak, çorba, terbiye ile bağlanır. Bir taşım daha kaynatılan çorba, ince kıyılmış maydanoz ile süslenerek sıcak olarak servise sunulur.
Servis Önerisi: (Farklı bir damak tadı için, nane ya da kekik de baharat olarak kullanılabilir
yeteri kadar su
tarhun otu veya kekik
nane (arzuya göre)
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 limon suyu
2 yemek kaşığı un veya buğday nişastası
Süslemek için:
maydanoz
YAPILIŞI:
Kuzu eti çok ince küpler halinde kesilir ve kendi yağından kavrulur. Etler bıraktığı suyu çekince; sıvı yağ, ince kıyılmış soğanlar ve sarımsak da eklenip hafif pembeleşene kadar kavrulur. Sırası ile küp küp patates, havuç, kabak, çok ince jülyen doğranmış taze fasulye eklenip 5-10 dakika daha kavrulduktan sonra domates ve biber salçası, yeteri kadar da (üzerini 2-3 parmak geçecek miktarda) su katılır. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyon ile tatlandırılır. Yaklaşık 30-35 dakika hafif ateşte pişmeye bırakılır. Sebzeler ve et iyice yumuşayınca çorbanın terbiyesi yapılır. Bunun için küçük bir kâsede yumurta sarısı, limon suyu ve un ( ya da buğday nişastası) ezilerek pürüzsüz, boza kıvamında bir terbiye hazırlanır. Çorbanın suyundan biraz alınarak terbiyeye eklenip ılıklaştırılır. Terbiye azar azar çorbaya eklenir. Bir yandan da sürekli olarak karıştırılarak, çorba, terbiye ile bağlanır. Bir taşım daha kaynatılan çorba, ince kıyılmış maydanoz ile süslenerek sıcak olarak servise sunulur.
Servis Önerisi: (Farklı bir damak tadı için, nane ya da kekik de baharat olarak kullanılabilir