8 Ocak 2008 Salı

yalancı midye tava

(ÖZEL SOSU VE GARNİTÜRLERİ EŞLİĞİNDE)
Midye Tava lezzetini aratmayacak damak tadında enfes bir aperatiftir..

MALZEMELER:
YALANCI MİDYE TAVA:

750 gram kuşbaşı tavuk eti (göğüs bonfile veya but)
1 şişe maden suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı pul biber


MİDYE TAVA SOSU:
250 gram yoğurt
3 dilim ekmek içi ufalanmış
2 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı pul biber

ayrıca:
15-20 adet çöp şiş

Servis için:
Garnitürleri:

  • Köz Biber Mezesi (Ev yapımı)
  • Sarımsaklı Kabak Grill (Ev yapımı)
  • Alman Turşusu (Ev Yapımı, Kişnişli)
  • Pancar Turşusu (Ev Yapımı)

YAPILIŞI:

Tavuk etleri kuşbaşı doğranır ve unlanır, çöp şişlere geçirilir. Ayrı bir kapta maden suyu, bir su bardağı un, tuz iyice karıştırılır ve koyu bir bulamaç elde edilir. Şişlere geçirilen tavuk etleri bu karışıma bulanır ve sıvıyağda kızartılır.

Özel Sosu için:
Yoğurt, dövülmüş ceviz içi, baharatlar, tuz, ezilmiş sarımsak ve ufalanmış ekmek içi karıştırılıp çırpılır. (Arzuya göre; tavuklar dilimlendikten sonra (çöp şişlere saplanmadan) doğrudan sosa batırılarak da kızartılabilir.) Kızartılan tavuk şişler bu sosa batırılıp sıcak olarak yenir.

apfelstrudel

  APFELSTRUDEL (ELMALI STRUDEL)