(Bu tarife ilişkin fotoğraf, siteye en kısa sürede eklenecektir.)
MALZEMELER:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı ton balığı konservesi
1 tatlı kaşığı kekik
1 su bardağı siyah zeytin
1 çay bardağı kapari (yoksa 100 gr kornişon)
2 yemek kaşığı limon suyu
karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı ton balığı konservesi
1 tatlı kaşığı kekik
1 su bardağı siyah zeytin
1 çay bardağı kapari (yoksa 100 gr kornişon)
2 yemek kaşığı limon suyu
karabiber
pul biber
1 diş sarımsak (ezilmiş)
tuz
YAPILIŞI:
Kapari çiçekleri suya ıslatılır. 1 saat bekletilir. Tuzunu gidermek için arada bir suyu değiştirilir. İyice yıkanıp süzülür ve kurumaya bırakılır. Siyah zeytinlerin çekirdekleri çıkartılır. Keki, limon suyu, karabiber, pul biber, ezilmiş sarımsak, tuz ve biraz ton balığı konservesi eklenir. Malzeme mutfak robotuna alınır ve ezme haline gelene kadar çekilir. Küçük ekmek dilimlerine sürülerek servis edilir.
tuz
YAPILIŞI:
Kapari çiçekleri suya ıslatılır. 1 saat bekletilir. Tuzunu gidermek için arada bir suyu değiştirilir. İyice yıkanıp süzülür ve kurumaya bırakılır. Siyah zeytinlerin çekirdekleri çıkartılır. Keki, limon suyu, karabiber, pul biber, ezilmiş sarımsak, tuz ve biraz ton balığı konservesi eklenir. Malzeme mutfak robotuna alınır ve ezme haline gelene kadar çekilir. Küçük ekmek dilimlerine sürülerek servis edilir.