KAVRULMUŞ SUSAMLI MUHAMMARA : >>Adana Sofrası'nda daha önce yayımlanmıştır. :>>http://adanasofrasi.blogspot.com/2007/12/muhammara-kavrulmu-susam-ile-ve-ceviz.html
PEYNİRLİ MUHAMMARA:
MALZEMELER:
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
6-7 diş sarımsak
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
4 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
10-15 adet etimek
YAPILIŞI:
Derin bir kabın içine beyaz peyniri konulur ve üzerine zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak eklenir. Çatalla iyice ezilir. Etimek ya da ya da 5-6 dilim bayat ekmek ıslatılıp bekletilir. Suyu iyice sıkılır. Tüm malzeme ve arzu edilen miktarda baharat, ceviziçi ve biber salçası da katılır. İyice karıştırılır. Gerektiği takdirde su ile inceltilip kıvamı ayarlanır. Meze tabağına alınan muhammara, arzu edildiği şekilde süslenir . Üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirilerek servise sunulur.
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
6-7 diş sarımsak
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
4 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
10-15 adet etimek
YAPILIŞI:
Derin bir kabın içine beyaz peyniri konulur ve üzerine zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak eklenir. Çatalla iyice ezilir. Etimek ya da ya da 5-6 dilim bayat ekmek ıslatılıp bekletilir. Suyu iyice sıkılır. Tüm malzeme ve arzu edilen miktarda baharat, ceviziçi ve biber salçası da katılır. İyice karıştırılır. Gerektiği takdirde su ile inceltilip kıvamı ayarlanır. Meze tabağına alınan muhammara, arzu edildiği şekilde süslenir . Üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirilerek servise sunulur.