MALZEMELER:
300 gr tulum peyniri
Pane etmek için:
un
300 gr tulum peyniri
Pane etmek için:
un
1 yumurta
galeta unu
Kızartmak için:
zeytinyağ
Süslemek için:
Karışık moskolin salata ya da:
Endivyen,vb. akdeniz yeşilliği
Sos için:
4-5 yemek kaşığı balsamik sirke
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
tuz (az miktarda)
Üzerine:
ceviz içi (ya da fındık içi)
Karışık moskolin salata ya da:
Endivyen,vb. akdeniz yeşilliği
Sos için:
4-5 yemek kaşığı balsamik sirke
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
tuz (az miktarda)
Üzerine:
ceviz içi (ya da fındık içi)
YAPILIŞI:
Tulum peynirini yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesildikten sonra her dilim dört parçaya ayrılır. (Arzuya göre; tulum peyniri robotta çekildikten sonra biraz un katkısıyla yoğrulup yassı köfte şekline getirilerek de pane yapılabilir.) Bu şekilde elde edilen dilimler önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa bulanarak (klasik biçimde) pane edilebilir. Pane peynir köfteleri çok kızgın ve bol zeytinyağında çift taraflı olarak kızartılır. Fazla yağları kağıt havlu üzerinde alınır. Servis tabağını hazırlamak için; yeşillikler ayıklanıp yıkanır. Kurulandıktan sonra servis tabağına döşenir. Balsamik sirke ve sızma zeytinyağı ve çok az tuz ile sos hazırlanıp yeşilliklerin üzerine gezdirilir. Pane tulum peynir köfteleri de marulun üzerine döşendikten sonra ceviz içi serpilerek servise sunulur.