500 gr mantar
4 adet sivribiber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Gratine etmek için:
100 gr kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
İnce kıyılmış sarımsak ve sivribiberler yağda sotelenir. Mantarlar incecik kıyılıp tavadaki harca eklenir. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 5-6 dakika daha kavrulur. Mantarlar yumuşayıp hafif kızarıncaya kadar sotelenen harç borcama dökülüp düzgünce yayılır. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşarlar eriyene ve hafifçe kızarana kadar fırınlanıp sıcak olarak servis edilir. Özellikle et yemekleri ile uyumlu, lezzetli bir eşlikçi garnitürdür.