500 gr kuru fasulye
8-10 adet kurutulmuş domates
2 yemek kaşığı sumak
½ demet maydanoz
2 soğan
½ demet taze soğan
karabiber
pul biber
kimyon
2 sivri biber
5-6 diş sarımsak
Sos için:
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 limon suyu
1 çay bardağı elma sirkesi
Süslemek için:
Cherry domates
Akdeniz yeşilliği
100 gr file zeytin
YAPILIŞI:
Kuru fasulye akşamdan ıslatılır. Ertesi gün iyice yumuşayana kadar haşlanır. Maydanoz, taze soğan ince ince kıyılır. Sivri biber jülyen doğranır. Kuru soğan piyazlık doğranır. Kuru domatesler sıcak suya ıslatılır. Yumuşayınca süzülerek alınır ve jülyen doğranır. Sos için: sızma zeytinyağı, elma sirkesi, limon suyu ve ezilmiş sarımsak karıştırılır. Haşlanmış fasulye, hazırlanan tüm piyaz malzemeleri ile harmanlanır. Sosu da eklenip iyice altüst edilir. Tuz, sumak, karabiber, pul biber ve kimyon ile tatlandırılır. Akdeniz yeşilliği yıkanıp kurulandıktan sonra salata tabağına döşenir. Fasulye piyazı, Akdeniz yeşilliğinin üzerine döşenir. Piyaz, file zeytin ve cherry domates ile süslenerek servis edilir.
2 sivri biber
5-6 diş sarımsak
Sos için:
4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 limon suyu
1 çay bardağı elma sirkesi
Süslemek için:
Cherry domates
Akdeniz yeşilliği
100 gr file zeytin
YAPILIŞI:
Kuru fasulye akşamdan ıslatılır. Ertesi gün iyice yumuşayana kadar haşlanır. Maydanoz, taze soğan ince ince kıyılır. Sivri biber jülyen doğranır. Kuru soğan piyazlık doğranır. Kuru domatesler sıcak suya ıslatılır. Yumuşayınca süzülerek alınır ve jülyen doğranır. Sos için: sızma zeytinyağı, elma sirkesi, limon suyu ve ezilmiş sarımsak karıştırılır. Haşlanmış fasulye, hazırlanan tüm piyaz malzemeleri ile harmanlanır. Sosu da eklenip iyice altüst edilir. Tuz, sumak, karabiber, pul biber ve kimyon ile tatlandırılır. Akdeniz yeşilliği yıkanıp kurulandıktan sonra salata tabağına döşenir. Fasulye piyazı, Akdeniz yeşilliğinin üzerine döşenir. Piyaz, file zeytin ve cherry domates ile süslenerek servis edilir.