6 patlıcan
3 yemek kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı un
1 kutu çiğ krema (200 ml)
750 gr kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı salça
5 su bardağı su
tuz
2 su bardağı süt
100 gr kaşar rendesi
1 limon1 soğan
2 domates
3 diş sarımsak
beyaz biber
muskat rendesi
1 kutu krema
YAPILIŞI:
Beğendisi için:
Patlıcanlar 3-5 yerinden bıçağın ucu ile delinir. Bütün olarak közlenip sıcakken soyulur ve kararmaması için limonlu suyun içine bırakılır. Ayrı bir yerde; 2 yemek kaşığı yağ eritilip un eklenir. Biraz kavrulur. Çırpma teli ile 3-4 dakika orta ateşte karıştırarak pişirilir. Muskat rendesi ve soğuk süt eklenir. Karıştırarak hafif ateşte pişirilir. Krema eklenerek 3-5 dakika daha kaynatıp, diğer tarafta, tahta üzerinde ezilircesine kıyılarak macun haline getirilmiş patlıcanlar eklenir. Pürüzsüz ve homojen bir sos haline getirilir. Tahta kaşıkla ezerek kaşar rendesi de eklenir. Tuz ve beyazbiber ile tatlandırılır.
Yahnisi için:
Tereyağında etler suyunu bırakıp çekene kadar sotelenir. İnce kıyılmış soğan da eklenir ve kavurmaya devam edilir. Sarımsak, salça, soyulup doğranmış domates da katılarak karıştırılır. 1 yemek kaşığı un ile bir müddet daha kavurduktan sonra yahninin hizasına kadar su eklenerek, et iyice yumuşayıp ilik gibi olana kadar pişirilir. Gerektiği takdirde biraz su eklenebilir. Yahni piştiğinde kendi (domates sos kıvamında) suyuna kalmalıdır.Beğendi, servis tabağına döşenir. Üzeri yahni ile ve köz biber domates ile süslenerek sıcak olarak servise sunulur.