1 kg havuç
2 paket petit-beurre bisküvi
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
250 gr ceviziçi (dövülmüş)
100 gr margarin
hindistan cevizi
2 paket petit-beurre bisküvi
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
250 gr ceviziçi (dövülmüş)
100 gr margarin
hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Havuçlar kazınıp yıkanır. Rendelenip şekerle birlikte, çok kısık ateşte, havuçlar yumuşayıp suyunu çekene kadar (arada bir karıştırarak) pişirilir. Gerekirse çok az su ekleyebilirsiniz. Bisküviler robotta çekilir. Havuçlar biraz ılıdıktan sonra , un haline getirilmiş bisküviler, süt, vanilya, 75 gr margarin, tarçın, irice dövülmüş ceviziçi de eklenip karıştırılır. Yoğrulup (elle yuvarlanacak bir kıvamda, yumuşak) düzgün bir hamur haline getirilir. Biraz dinlendirilir. Hafif ıslatılmış elle ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. İçinde bol miktarda hindistan cevizi bulunan bir kaba alınan havuçlu toplar, her tarafı hindistancevizine bulanır. Servis tabağına dizilen havuçlu toplara arzuya göre kürdan da batırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder